С 41 км в час се е движел автобусът по време на катастрофата

98

Четирима от пострадалите все още висят между живота и смъртта, медиците от „Пирогов“ се борят за живота им 

Автобусът-ковчег, който се преобърна край Своге, се е движел с 41 км/ч, показани на тахографа при снощната експертиза. Това съобщи пред “Труд“ присъствал на първоначалния оглед. Информацията не е потвърдена от разследващите органи.

Катастрофиралият край Своге автобус е покрит и ограден с полицейска лента. Експерт посочи три основни версии за трагедията край Своге и допусна, че пътниците в автобуса са били без колани.

Имайки предвид броя на жертвите, предполагам са били без предпазен колан. Ако автомобилът не е произведен с колан, не е задължително да има такъв. Трябва да стане задължително това нещо. След няколко часа ще се разберат повече подробности около ситуацията.“ Това каза бившият председател на Комисията по транспорт Настимир Ананиев пред bTV. По думите му това е възможно тъй като автобусът е бил на повече от 10 години и е произведен по стари изисквания, според които не е задължителен коланът за пътниците.

Движението по шосето, от което се е отклонил и е попаднал в пропастта, се регулира от полицаи. Не е ясно все още дали днес ще се извърши повторна експертиза.  При катастрофата загинаха 16 души, а други четирима, настанени в „Пирогов“, все още са с опасност за живота.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама