Родните ни гимнастички се представиха блестящо на състезанието в Русия (ВИДЕО)

72

Двете български представителки индивидуалната надпревара на Световната купа по художествена гимнастика в Казан, Русия – Боряна Калейн и Катрин Тасева, се наредиха съответно четвърта и пета в крайното класиране на многобоя.

Родните грации размениха местата си в класирането след втората част на надпреварата и изиграването на съчетанията с бухалки и лента. Те се класираха за финалите на всички уреди, които ще се проведат утре (26 август), съобщава bTV.

Калейн получи 18,950 за композицията с бухалки и 16,600 за представянето си с лента. Общият сбор от оценките ѝ в крайното класиране е 73,400.

Тасева бе оценена с 18,000 за съчетанието с бухалки и 17,050 за лента. Тя остана пета с общ сбор 73,050.

На първо място в надпреварата са две състезателки от Русия – Дина Аверина и Александра Солдатова. Те имат общ сбор от оценките 80,400.

На трето място се нареди Линой Ашрам от Израел със 78,800.

По-късно днес (25 август) предстои ансамбълът да излезе на килима, за да изиграе съчетанието си с топки и въжета. Българките оглавяват временното класиране в многобоя след отлично представяне с обръчи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама