Пожар изпепели китайски хотел и взе живота на 18 души (ВИДЕО)

26

Най-малко 18 души бяха убити в пожар в курортен хотел в североизточния китайски град Харбин в ранната събота, пише „The New York Times“.

Катастрофата беше добавена към редица смъртоносни пожари, които поразиха Китай, въпреки усилията на властите за подобряване на обществената безопасност през последните две десетилетия.

Огънят избухна в хотел „Beilong Hot Spring“ в курортния район на остров Харбин, според служител на градската служба за спешна помощ.

Огънят в четириетажната тухлено-бетонна сграда започна в 4:36 часа и беше изгасен в 7:50 часа с помощта на 105 пожарникари с 30 противопожарни камиони, съобщи държавната телевизия.

16 души са починали в пожара, а още двама са загинали в болница, съобщи местния пожарен отдел в социалните медии. Според пожарната 19 души са били ранени и 70 са евакуирани.

Причината все още не е ясна, съобщи агенция „Синхуа“.

Управляващата комунистическа партия се опита да подобри противопожарната си сигурност след смъртоносни пожари в хотели, търговски центрове и жилищни сгради. Но страната все още страда от големи пожари.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама