Кметът на Царево продължава да защитава идеята за строителство до плажа „Силистар“

34

Ще се строи ли вилно селище до плажа „Силистар” или не?

След като Бойко Борисов разпореди задържане на решението на местния Общински съвет, кметът на Царево Георги Лапчев излезе пред медиите с пояснения.

Той защити идеята за строителство, съобщи NOVA. Според него изграждането на вилно селище ще позволи да се запази съществуващият път, който води към плажа. Той минава през въпросния частен имот от 22 декара и, ако някой реши да строи там, ще изгражда проектите си край пътя.

Друг негов аргумент е, че теренът е в зона Б – т.е. не е на първа, а на втора линия.

Кметът обаче не успя да убеди хората, които идват на плажа „Силистар”.

Лапчев настоя лично да покаже терена за застрояване. И определи като „фалшиви новини” всички обвинения, че е нарушил закона с предложението там да се строи, защото територията не била част от природен парк „Странджа”.

По думите му обаче оттам минава единственият възможен път към плажа – затова и внесъл решението да може да се строи на три пъти по-малка височина от разрешените 15 метра, но пътят да остане.

Това е желанието на Община Царево и Общинския съвет, който напрани допускане, а не направи приемане, за да започне някой да разработва идея”, коментира Лапчев.

За изясняване на казуса в петък настоя и Бойко Борисов, в качеството си на лидер на ГЕРБ.

С Борисов си поговорихме, че трябва да се смъкне напрежението”, каза от своя страна кметът на Царево.

Напрежението обаче не стихна и граждани открито се възпротивиха на идеята за строителство на „Силистар”.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама