Холандската полиция разкри убийство на 11-годишно дете 20 години по-късно

46

Полицията в холандксия град Маастрих успя да разкрие убийство 20 години след извършването му, предаде в. „Билд“, цитира в. „Телеграф“.

Става дума за трагичната смърт на 11-годишното момче Ники Ферстапен през 1998 г. Детето изчезва на 10 август по време на училищен лагер, намиращ се близо до границата между Холандия и Германия. По-късно същият ден тялото му е намерено в околността.

В продължение на две десетилетия властите се провалят в опитите си да открият убиеца, но сега благодарение на ДНК експертиза те вярват, че са открили човека. Те взели проби от над 20 000 жители на района, но някои , сред които и заподозреният – 55-годишният Йос Брех, отказали да съдействат.Въпреки това детективите имали късмет. Брех изчезнал през април т.г. След като близките му съобщили за това, те дали на следователите негови лични вещи, които да им попмогнат в издирването. В този момент неговата ДНК попада в базата с данни и неочаквано за всички съвпада с тази на убиеца на Ники. Брех е обявен за издирване в цяла Европа.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама