Задържаха под стража общинския съветник на Несебър – Пейко Янков

145

С определение от днес  – 23.08.2018 г., състав на Апелативния наказателен съд, потвърди взетата на обвиняема Пейко Димитров Янков мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по, воденото срещу него досъдебно производство, добило медийна известност като делото срещу групата на Димитър Желязков – Очите.

Тази мярка беше взета първоначално от състав на Специализиран наказателен съд с определение от 15.08.2018 г., по искане на Специализираната прокуратура. Впоследствие определението бе обжалвано пред АСпНС.

         АСП в днешното заседание оспори жалбата и поиска Апелативния наказателен съд да я отхвърли като неоснователна и да потвърди определението на първата инстанция като правилно и законосъобразно.

Съдът отхвърли жалбата, като прие, че е налице обосновано предположение по всички повдигнати обвинения, включително и за участие на обв.Янков в горепосочената ОПГ,  за разлика от опредлението на СпНС, който бе приел, че обоснованото предположение е налице само досежно обвинението за изнудване.

Както СпНС, така и АСпНС прие, че е налице реална опасност обв.Янков да извърши друго престъпление ако бъде освободен.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама