Димитров: Независимо дали е Рафа, Анди или Новак – знам, че аз също съм на това ниво

35

Дни след като отпадна на 1/8-финал от шампиона в Синсинати Новак Джокович, Григор Димитров демонстрира увереност и самочувствие пред английското издание „Експрес“, предава bTV.

Българинът заяви, че се чувства на нивото на сърбина, световния номер 1 Рафаел Надал и носителя на 3 титли от Големия шлем – Анди Мъри.

„Не ме е страх да го кажа. Независимо дали е Рафа, Анди или Новак – знам, че аз също съм на това ниво. Сега просто трябва да постигна постоянство. С Джокович играхме осем-девет пъти, мачовете винаги са били оспорвани. Този в Куинс не беше добър, но сякаш в Синсинати показах добър тенис.“, заяви Димитров, който не успя да защити титлата си в Синсинати и от тази седмица е осми в световната ранглиста.

„Има някои малки неща, които трябва да бъдат на твоя страна, за да спечелиш. В последните ни двубои обаче това не се случва, за жалост.“, заяви още Димитров за мача си с Джокович.

Следващото предизвикателство пред българина е с марка „Голям шлем“. Той ще участва в Откритото първенство на САЩ от 27 август до 9 септември.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама