Агресивен и дрогиран мъж е изпотрошил пернишкото спешно отделение

37

Мъж от Перник е задържан за агресивно поведение и унищожаване и повреждане на имущество.

Инцидентът е станал в спешното отделение на пернишка болница. 37-годишният А.П. проявил агресия и непристойни действия, като изпочупил стъклени банки с различни медикаменти, стъклопакет на прозорец от алуминиева дограма и други вещи в кабинет на лечебното заведение, това съобщават от МВР Перник.

Сестрите, които са били на смяна, са се спасили по чудо. Опитали са да събудят охраната на болницата, безуспешно. Нямали са време и да натиснат „паник“ бутона. За щастие не е имало други пациенти.

„За първи път в кабинета нахлува толкова агресивен пациент, нещата излязоха извън контрол“, заяви пред NOVA Мая Алексова, потърпевша сестра.

Сестрата каза, че единствената причина да е жива е, че в този момент е била на пейката пред болницата, а не вътре в кабинета.

„Точно в 03:00 през нощта видях, че идва доста агресивен пациент, походката показваше, че нещо не е наред. Мина покрай нас. Тръгнахме със санитарката след него и го попитах къде отива. Той не отговори. Отвори вратата на хирургичния кабинет и я тресна пред нас. Леко отворихме вратата и видях, че е повдигнал масата и един стол. Тогава разбрах, че нещата не са наред”, заяви Мая Александрова.

На следващия ден 37-годишният мъж е признал, че е бил дрогиран. Той е бил пациент на отделението и в нощта преди нападението.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама