Арета Франклин е на смъртно легло

60

Джаз и фънк дивата Арета Франклин е в тежко състояние и е обградена от най-близките си в дома си в Детройт, САЩ, разкрива британското издание DailyMail.

Кралицата на соул музиката или „LadySoul“, както е известна сред феновете си се бори с раково заболяване от 2010 година, пише edna.bg

Последната публична изява на звездата беше през ноември 2017 година, когато тя излезе на сцената за благотворителен концерт за фондацията на Елтън Джон. В интервю за радио от Детройт звездата казва, че ще продължава да записва, но спира със сценичните изяви.

Нито едно от изданията, които твърдят, че Арета Франклин е в лошо състояние, не е получило официално потвърждение от близки на звездата. Разследващият журналист Хари Хеърстън публикува туит в социалните мрежи, според който той е говорил с близък на певицата, който казва, че тя не се чувства добре.

Освен с рака, Арета Франклин се е борила и с алкохолна зависимост, както и с проблеми с теглото си през целия си живот.

Звездата на соул музиката е кръстница на трагично загиналата Уитни Хюстън, която нарича една от най-добрите певици, които някога са заставали на сцена.

Арета е родена на 25 март 1942 година в щата Тексас. Тя се занимава с музика още от дете, като пее в църковния хор на баща си, който е пастор. На 18-годишна възраст решава да пробие в комерсиалната музика и го прави с огромен успех.

Остава в историята на музиката с песни като „Respect“, „Natural Woman“, „Say a little prayer“. Изпълнителката е сред най-награждаваните в историята, като има впечатляващите 18 награди „Грами“. Франклин е първата жена, получила звезда в Залата на славата на рокендрола.

За себе си дивата казва: „Не казвайте, че Арета се е завърнала на сцената, защото тя никога не си е тръгвала оттам.“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама