Софийска районна прокуратура задържа непълнолетен за отправена закана с убийство

134

Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа лице, извършило грабеж, както и непълнолетен за отправена закана за убийство

Д. С. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 НК, за това, че:
-На 07.08.2018 г., около 21.30 часа, в гр. София, ж.к. „Гео Милев“, бл. 3, вх. Б, ет. 6, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното, както и да ръководи постъпките си, се заканил с убийство на Н. П. с думите :“..ще те заколя….ще те застрелям и ще те излежа!“ като това заканване би могло да възбуди у него основателен страх за осъществяването му.
Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 10.08.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 20.07.2018 г., в гр. София, ул. „Владимир Минко Лотков“, на моста откъм кв. „Христо Ботев“, са отнети чужди движими вещи – златен синджир, от владението на К., с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като за целта е употребена сила – деецът издърпал колието от врата на пострадалата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама