Звездите от Бродуей протестират пред Белия дом (ВИДЕО)

61

Звезди от Бродуей начело с Роузи О’Донъл се присъединиха към демонстрациите срещу президента Доналд Тръмп пред Белия дом снощи, предаде Франс прес.

Те изпяха химна на американските патриоти „Красива Америка“ и носеха големи оранжеви букви, с които съставиха изписаха думата „предателство“ (на английски treason).

Освен О’Донъл в акцията участваха още около 30 певци и музиканти, които изпълниха няколко песни от мюзикъла „Клетниците“.

Противници на президента Тръмп се събират вече четвърта седмица подред на нощни протести пред Белия дом. Присъствието на О’Донъл даде допълнителен импулс на демонстрантите, отбелязва Франс прес.

Протестите са както срещу позицията на Тръмп спрямо Русия, така също и срещу неговата имиграционна политика.

„Противопоставям се и съм разгневена от начина, по който (президентът) третира хората. Мисля, че тук е мястото да изкажем исканията си“, каза 16-годишната Джеси Харис, която още няма право да гласува на избори, но държи да изрази недоволството си от Тръмп.

Някои демонстранти скандираха, че президентът на САЩ е предател, а други призоваха той да бъде отстранен от поста.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама