Задържаха шестима души след опита за атентат срещу президента на Венецуела

5

Шестима души са задържани във Венецуела заради неуспешния опит за покушение срещу президента Николас Мадуро, съобщава „Нова телевизия“.

Нападението е станало по време на речта му, която беше излъчена на живо.

Мадуро обвини колумбийския си колега Хуан Сантос, че стои зад нападението. Отговорност за опита за покушение пое слабо позната бунтовническа групировка, в която участват цивилни и военни. Междувременно, опозицията във  Венецуела предупреди, че властите може да използват инцидента, за да предприемат политически репресии.

„Единият дрон изгубил контрол близо до мястото на събитието и паднал върху сграда недалеч от бул.  „Боливар”. Имаме шестима задържани терористи. Няколко автомобила са конфискувани. Извършени са претърсвания в столицата, като са събрани важни доказателства за престъпна дейност, каза Нестор Реверол, министър на вътрешните работа на Венецуела.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама