Ало измамник ужилил жена, представяйки се за ДС инспектор

29

 Изобретателен ало измамник ще застане пред съда като извършител на поредният куриозен случай на телефонните престъпления у нас.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за извършена „телефонна измама“, при която на пострадала жена е причинена вреда в размер на близо 9000 лева, съобщиха днес от институцията.

Според съобщението, ало измамникът Т. Митев е обвинен, че на 28.02.2017 г. в софийския квартал „Овча купел“, в съучастие с друг засега неизвестен извършител е завлякъл софиянка, представяйки се за „инспектор Павел Лазаров от „Държавна сигурност“.

Обвиняемият използвал познатата схема при такива престъпления, като заявил, че „му е необходимо съдействие по повод на установяването и залавянето на група измамници“ и за целта трябва да бъде набавена определена парична сума. Жертвата на измамата пък предала на Митев паричната сума от 500 лева, както и голямо количество златни бижута (часовници, пръстени, медальони), на обща стойност около 8350 лева.

След като прибрал заграбените пари и бижута, Митев закарал плячката със собствения си и управляван от него таксиметров автомобил марка „Шевролет” до Плевен, като по предварително уговорена схема ги оставил на входната табела на градa.

Предстои насрочване за разглеждане на делото срещу Митев в Софийски районен съд.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама