Митьо Очите се появи и в сайта на Интерпол

108

Международната организация на криминалната полиция, известна като Интерпол, вече издирва несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите. Той бе обявен за международно издирване, след мащабната акция на полицията и ГДБОП срещу организираната престъпност в Бургаско.

Припомняме, че в четвъртък беше разбира голяма организирана престъпна група.

Обвинения са повдигнати на деветима души, задържани при успешната реализация на служители от ГДБОП и ОДМВР – Бургас, осъществена под наблюдението на Специализираната прокуратура

Престъпната група в продължителен период от време се е занимавала с изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления. Изяснен е основният механизъм на действие на членовете и ръководителя на групата – те са установявали търговски дружества, развиващи успешен бизнес на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, от които искали „такса спокойствие“. Онези, които отказвали да плащат, са били мотивирани чрез палежи на автомобили, нанасяне на телесни повреди и други начини.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама