Пътят към село Забърдо и Чудните мостове е все още затворен

98

Кризисният щаб в Чепеларе все още търси решение на проблема със свлачището, което затвори пътя към село Забърдо и Чудните мостове, информира Нова телевизия.

Общинарите са притеснени, че много туристи ще минат през района на срутището в събота, за да посетят предстоящия събор в родопското село.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова заяви, че частичното бедствено положение остава в сила. А хората, които решат да минават по пътя към Забърдо, ще трябва да го направят на собствена отговорност.

На мястото на другото голямо свлачище от последните дни – на пътя Асеновград – Смолян, движението вече е възможно и в двете посоки. От АПИ обаче апелират към шофьорите все пак да избягват преминаването оттам, тъй като предстои обрушване на скалите, което ще доведе до ново затваряне на участъка и респективно – до образуването на колони от чакащи автомобили.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама