Дете пострада при катастрофа на АМ „Хемус“

51

 Дете на 9 години е пострадало при катастрофа на магистрала „Хемус“.

От областната полиция поясниха, че сигналът за произшествието е бил приет от дежурните в Шумен в 9.12 ч.

Съобщено им е било, че на магистрала „Хемус“, малко след бензиностанция ОМВ край Нови пазар, е възникнал пътен инцидент.

На място са били насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ, допълниха от областната дирекция на МВР, като поясниха и как се е случил инцидентът.
Когато патрулите пристигнали, било установено, че произшествието е възникнало между лек автомобил „Нисан“ с пернишка регистрация и товарен автомобил „Ивеко“ – с варненска.

По първоначална информация водачът на нисана, който е пътувал в посока към Шумен, е застигнал товарния автомобил и се е ударил в задната му част. В резултат ивекото се е преобърнало на пътя.

В шуменската болница за преглед е било откарано 9-годишно дете, което е пътувало в лекия автомобил. Според медиците, то е с контузия на главата, но е контактно. Извършват му се изследвания в болничното заведение.

Водачите и на двата автомобила са правоспособни, тествани са за алкохол, наличие не е отчетено.Работата по изясняване на причините довели до инцидента продължава, а на място се извършва оглед.

Движението се пренасочва по пътя Русе – Варна. От МВР специално молят водачите да шофират с разумна скорост.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама