Талантливата сноубордистка Ели Сутър почина едва на 18

307

Трагедия покоси спортна Великобритания. Ели Сутър, една от най-талантливите сноубордисти на Великобритания, почина навръх своя 18-и рожден ден в сряда, пише ГОНГ

Сутър спечели бронз на Младежкия олимпийски зимен фестивал през 2017-а и бе знаменосец на Великобритания на церемонията по закриването.

По-рано през месеца тя бе включена в женския отбор на Великобритания за Европейската купа по сноуборд през този сезон, а голямата цел бе участие в Олимпиадата през 2022-а.

През последните седмици Сутър тренираше в чужбина, но смъртта е настъпила на Острова като не се споменават подробности за причината.

„Ели бе много популярна и харесвана от членовете на отбора“, споделиха шефът на Британския олимпийски комитет Хю Робъртстън и председателят на спортната комисия Бен Хаус в общо изявление. „Мислите ни в този тъжен момент са с нейното семейство и приятели.“

Сутър трябваше да участва през следващия месец в Младежкото световно първенство в Нова Зеландия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама