Разбиха нарколаборатория с поточна линия: Двама са арестувани (Снимки)

131

Полицаи разбиха нарколаборатория в Радомир, двама са арестувани
Иззети са голямо количество зелени сухи растения марихуана.
Двама столичани са задържани за производство на наркотици при операция на служители от РУ – Радомир. Спецакцията е осъществена вчера, в радомирското с. Владимир. Разбита е нарколаборатория за отглеждане с цел разпространение на марихуана.
Полицаите атакували частен имот, ползван от 30-годишният Л.В. от столицата, а собственост на неговата майка. Вътре се натъкнали на цяла поточна линя, обособена в къщата и двора. Производствената дейност започвала от помещение за разсадъчен материал, преминавала през няколко оранжерии, парник, сушилния за обраните вече стръкове и обособен склад за готовата продукция. Лабораторията била оборудвана с кварцови лампи, вентилатори, климатизация, поливна система, специални машини за бране и сушене. Намерени и иззети са 104 зелени растения с височина от 25 до 250 см. и голямо количество сухи стръкове канабис. Конфискувани са още специални торове и препарати за пръскане, машини и съоръжения. Задържани за 24 часа по Закона за МВР са 30-годишният Л.В. и 56-годишният Л.В., двамата от гр. София. Мъжете са познати на органите на реда.
Започнато е бързо производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Радомир.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама