Разбиха престъпна група в КАТ-Габрово(ВИДЕО)

227
Снимка ПИК

Разбита е престъпна група с участието на ръководен служител от полицията в Габрово. Води се досъдебно производство.

Това обявиха официално на пресконференция от Специализираната прокуратура, съобщава NOVA.

Припомняме, че за акцията в „Пътна полиция” в града беше съобщено още в петък, но информацията не беше потвърдена официално.

„Това е поредният случай, в който е задържано длъжностно лице. За съжаление бяха направени опити от полицията в Габрово да се затрудни разследването. Няма да позволим да бъдем саботирани или да се осигурява чадър върху лица, които извършват престъпления“, обясни Иван Гешев, ръководител на Спецпрокуратурата.

Разследват се четирима души. Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев е възложил на Вътрешна сигурност и Инспектората на МВР да проверят дали действията на служителите са законни. Информация е изпратена и на вътрешния министър Валентин Радев, както и на главния секретар на МВР Младен Маринов.

При акцията са задържани трима души, като четвърто лице се намира извън България и за него е издадена Европейска заповед за арест. Прокуратурата ще поиска от съда на Мирослав Стефанов, Живко Няголов, Стефка Нейкова да бъде наложена мярка за отклонение „задържане под стража“.

Организираната група е действала от 2016 г. Подставени лица са наемали срещу заплащане луксозни автомобили от Германия, които после били обявявани за откраднати. В сервизи у нас на колите им е бил пренабиван номерът на рамата, създавани са фалшиви документи и след това колите са регистрирани, а впоследствие са продавани.

Събират се данни за още свързани с групата лица. Има информация за 14 регистрации на автомобили. Задържаният полицай имал пряко участие в регистрацията на колите.

У него са намерени около 5000 лв., върху които имало отпечатъци на ръководителя на групата.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама