Срещу африканската чума: Промяна в закона за лова (ВИДЕО)

78

Промени в закона за лова в отговор на опасността към границите на България да се приближи опасната африканска чума по свинете.

Заради този риск управляващите обявиха, че ще вдигаме телена ограда по границата с Румъния. Заради този риск са и засилените проверки по всичките ни гранични пунктове, както и забраната да се пренасят каквито и да е продукти от свинско месо. За какви промени става дума, с какво те могат да помогнат да не се разпространява болестта и дали тези промени се приемат без резерви.

Поправките вече са факт. Експертите казват, че болестта лесно би могла да премине от дивите животни в домашните стопанства. Ще говорим за това с народния представител Александър Сабанов – един от вносителите на промените, както и с инженер Стилиян Герасков от Националното ловно-рибарско сдружение. Мненията са различни.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама