Кинезитерапията – лечение чрез движение. Сигурният метод за победа над болката (ВИДЕО)

579

А Вие усещате ли болка в раменете и кръста в края на работния ден? Знаете ли, че все по-млади хора започват да усещат напрежение и болка вследствие на работа с компютър или активна физическа дейност.

Болките в гръбнака са сред най-често срещаните оплаквания и невинаги те са свързани с определена възраст и пол. Тази болка е неприятна и дори мъчителна, а причините за появата ѝ са много и различни.

Болката в рамената понякога е толкова остра и силна, че човек не може да си вдигне ръката над нивото на главата. Същата болка пациентите усещат в кръста, ребрата и тазобедрените стави, а често тя се дължи и на гръбначни изкривявания – наблюдават специалистите от кабинет по рехабилитация Варна.

В днешно време пациентите са доста объркани, изплашени и несигурни. Защо се случва това? Една от причините е образната диагностика, на която масово пациентите разчитат да открият причината за тяхното състояние.

Истината обаче често е по различна от това, което показва ядрено-магнитният резонанс, рентгена или скенера. Всеки търси „хапчето“, което има силен терапевтичен ефект, без никакви странични ефекти. Много често това „хапче“ се оказва кинезитерапията.

В последващото видео Димитър Димитров, сертифициран терапевт от Physio-Health Варна, говори за това от къде идва болката и най-вече с какво кинезитерапията и рехабилитацията могат да ни помогнат. Целта е чрез специфични упражнения да се освободи нерва, за да спре отока и симптомите да отшумят.

„Екипа на Physio-health Варна е преминал обучения по БОБАТ и ПНМУ – две от най-известните концепции в света, които работят с паркинсон, множествена склероза, инсулт  и други проблеми от централен произход.

Ние работим и по метода Маккензи, който е основния комплексен подход в света за справяне с дисковата херния и дискови проблеми. В центъра има специалист, профилиран в областта на гръбначните изкривявания при деца. Всички ние постоянно се учим и не спираме да се развиваме, с цел достигане до максимално добри резултати и възстановяване на всеки един наш пациент.“споделя Димитър Димитров от Physio-health Варна.

Медицинският кабинет работи повече от 6 години, като това е най- сертифицирания кабинет в толкова много области и концепции в България. В търсене на облекчение на болката, много пациенти идват от различни точки на България, за да търсят помощ в кабинета по рехабилитация във Варна.

Всеки един член на екипа на Physio-health Варна всяка година преминава през интернационални курсове с цел покачване на ценза и знанията си. Това е единственият център в България, в който практикуват трима завършили сертифицирани терапевти по метода на Мълиган, една от най-уважаваните мануални терапии в Америка. За цяла България има общо седем физиотерапевта с тази диплома и трима работят  тук.

Във Facebook страницата – „Кабинет по рехабилитация Варна“, може да се запознаете с тяхната практика от близо. Те заснемат част от своите пациенти, като показват истински резултати и насърчават хората да не се отчайват в търсенето на помощ.

 

Адрес: ул. Д-р Анастасия Желязкова 25

Контакт: 089 995 7845

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама