Газ изтече от цистерни на гарата в Славяново, евакуираха гражданите

172
Снимка: dnevnik

Снимка: dnevnik

Днес в Търговище е получен сигнал за възникнал теч на газ пропан бутан от цистерна на спряла за редовна проверка на гара Славяново, товарна влакова композиция, която е пътувала в посока София.

Своевременно на мястото на инцидента са пристигнали екипи на РСПБЗН-Попово, предадоха за Нова Вест.

Движението на МПС в участъка от с. Медовина до с. Славяново е било временно преустановено и се е регулирало от служители на РУ-Попово. Незабавно са били евакуирани работещи на жп гара Славяново или намиращи се там граждани, както и живеещите в къщите в близост.

Благодарение на бързите и компетентни професионални действия на служителите на пожарната изтичането на газ е преустановено. По първоначални данни то е причинено от техническа неизправност в една от цистерните. Няма пострадали хора.

Направените от пристигнал на място екип на РДПБЗН-Търговище със специализирана техника за химическа защита замервания на въздуха сочат, че в него няма завишени нива на пропан бутан и няма опасност за гражданите. Движението на МПС в споменатия участък, както и на изчакващите заради инцидента на съседни гари влакове, вече е възстановено.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама