Трансферът на Кристиано Роналдо ще разтърси европейския футбол

50
Снимка: БТВ

Снимка: БТВ

Евентуален трансфер на Кристиано Роналдо в „Ювентус“ ще разтърси европейския футбол.

Преминаването на 5-кратния носител на „Златната топка“ в италианския шампион ще задейства ефекта на доминото, предаде БТВ.

„Ювентус“ търси начини да заздрави отбора и да го превърне в още по-конкурентен на останалите грандове на Стария континент. Точно затова ръководството на бианконерите иска да постави португалеца в сърцето на своето нападение, а на Апенините вече се говори за продажба на Гонсало Игуаин, която да осигури парите за Роналдо.

Кариерата на аржентинския нападател вероятно ще продължи в Лондон. Според Медиасет, „Челси“ се е съгласил на сделка за 60 млн. евро. Това пък може да доведе до потенциално събиране на Игуаин с Маурицио Сари, за когото усилено се говори, че ще наследи Антонио Конте начело на „Челси“.

Ако Игуаин акостира на „Стамфорд Бридж“, е възможно пренасищане на атаката на лондончани. Така Алваро Мората може да се окаже ненужен.

Контузии попречиха на испанеца да запише силен старт със синята фланелка, а когато вече бе готов за игра Оливие Жиру го измести от стартовите 11 на „Челси“.

Вероятно Мората ще се премести в Германия и по-точно в „Байерн“ Мюнхен. От доста време баварците следят изявите на 25-годишния испанец и на нападателя на ПСЖ Единсон Кавани. Роберт Левандовски гледа към изхода на „Алианц Арена“, но ръководството на германския шампион няма да го пусне толкова лесно.

От няколко месеца полякът показва неприкрит интерес към „Реал“ Мадрид. Новият треньор на „Байерн“ Нико Ковач обаче вярва, че Левандовски ще остане. Нападателят, който през август ще навърши 30, бе твърде незабележим на световното първенство в Русия и едва ли баварците ще получат впечатляваща сума за него, ако Белия балет реши да го купи.

Ако Роналдо наистина премине в „Ювентус“, „Реал“ Мадрид ще трябва да успокои феновете си с някои грандиозен трансфер, който да запази класата на тима. Имената на Неймар, Килиан Мбапе и Хари Кейн продължават да се свързват с „Бернабеу“, но ще бъде изключително трудно някой от тях да повтори головата успеваемост, представянето и лидерския характер на Роналдо на терена.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама