Спасиха всички деца от пещерата в Тайланд (ВИДЕО + СНИМКА)

36
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Всички 12 деца, които бяха блокирани в пещера в Тайланд, заедно с треньора си по футбол, вече са спасени.

В безпрецедентната спасителна акция се включиха стотици хора от цял свят, но големите герои са водолазите, предаде Нова.

Те успяха да изведат деца, които никога не се бяха гмуркали, през много тесни наводнени участъци и при ниски температури.

Един от водолазите, които първи достигнаха до блокираните деца, загуби живота си, след като кислородът му свърши преди да успее да излезе от пещерата.

Часове преди края на операцията по извеждането на учениците на място пристигна и милиардерът Илон Мъск. Той лично донесе миниподводница, изобретена от инженери от неговата фирма. Не е ясно дали машината е използвана от спасителите.

Спасените през изминалите два дни деца не са се появявали пред камера и не се срещали с родителите си. Властите обаче уверяват, че са в добро здравословно състояние.

На момчетата са направени кръвни изследвания и рентгенови снимки. Те ще останат под наблюдение в болница поне седем дни.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама