17-годишно момиче ще е първият човек, стъпил на Марс (СНИМКИ)

129
Снимка: Факти

Снимка: Факти

Алиса Карсън е подготвяна от НАСА за първия пилотиран полет през 2033 г.

Докато повечето от нас могат само да сънуват за пътуване в космоса, 17-годишната американка Алиса Карсън е подготвяна от страна на НАСА да стане астронавт, пише Факти.

Снимка: Факти

Още като малко момиче тя се влюбила в космоса, след като гледала телевизионното шоу “The Backyardigans”.

Няколко години по-късно нейният баща я изпратил на лагер за астронавти и скоро тя станала една от малцината, които са посещавали всичките три подобни лагера.

Нейната мечта е да стане първият човек, стъпил на Марс, а мисията й е насрочена за 2033 г. Проектът на НАСА в момента подготвя пилотиран полет до червената планета и създаването на колония там.

Снимка: Факти

Алиса е първият човек, който завършил подготовката на НАСА, но също така и най-младата личност, която се е дипломирала там и е получила сертификат, че може да пътува в космоса като астронавт.

Освен майчиния си английски език, тя говори още испански, френски и китайски. Води телевизионно предаване за деца, в което ги вдъхновява да бъдат упорити в преследването на целите си.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама