Как Световното стана Европейско

47
Снимка: 24chasa

Снимка: 24chasa

Тоталната доминация на европейския футбол намери отражение в полуфиналната фаза на световното първенство.

Причината е, че нито един тим извън Стария континент не успя да си проправи път сред четирите най-добри в Русия, съобщи БТВ.

Белгия срещу Франция е първият полуфинал на турнира. Той ще се състои на 10 юли в Санкт Петербург. Белгийците никога не са ставали световни шампиони, докато французите мечтаят да вдигнат трофея за втори път след 1998 г., когато триумфираха пред своя публика.

Хърватия и Англия излизат един срещу друг във втория полуфинал на 11 юли на стадион „Лужники“ в Москва. Този мач е сблъсък между двамата най-добри вратари в голямата четворка на първенството.

Даниел Субашич, превърнал се в герой за хърватите с четирите отразени дотук дузпи, и Джордан Пикфорд, който направи невероятни спасявания в четвъртфинала срещу Швеция ще мерят сили, за да пратят себе си и своите колеги в решителната среща.

Каквото и да се случи оттук нататък, футболните емоции през следващата седмица са гарантирани.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама