Български транспортен бос с най-бързата кола в света: Не се интересувам от силиконови красавици

989
Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Първият в България суперавтомобил „Бугати Широн” на стойност зашеметяващите 5 милиона лева вече се движи по софийските улици, след като уникалното возило бе доставено от производителя на собственика – транспортния бос Ваньо Алексиев.

Най-скъпата кола в света бе поръчана от Ваньо Алексиев в края на 2016 г. на изложение в Женева, където бе представена. Родният баровец чака повече от 17 месеца за доставката на направеното специално за него „Бугати”. Впечатляващото возило е с мощност без аналог – 1500 конски сили, като ускорява от 0 до 100 км за рекордните 2,5 секунди. От модела „Бугати Широн” до този момент са произведени 396 от общо 500 бройки, а производствената цена на колата е фиксирана на 2,4 милиона евро. Транспортирането отнема още около 15 000 евро.

С данъците, таксите и застраховките, които Ваньо Алексиев е платил за единственото „Бугати Широн” в България, цената на автомобила надхвърля 5 милиона лева.

С гръмката покупка транспортния бос счупи „брадясалия” 10-годишен рекорд на Румен Гайтански – Вълка за най-скъпата кола в България. През 2008-а Вълка брои 1,3 милиона евро или 2,5 милиона лева за „Бугати Вейрон”. В последните 2-3 години обаче „Бугати”-то на Гайтански не е засичано в страната, според запознати колата е продадена в Германия.

Притежателят на най-скъпия автомобил в България Ваньо Алексиев е роден извън страната – в столицата на Уругвай Монтевидео на 7 октомври 1963 г. Разправят, че баща му е бил от близкото обкръжение на легендарния Гето Найденов, ръководител на държавното външнотърговско предприятие „Тексим” през 60-те и 70-те години на миналия век. Няколко години след раждането му родителите му се прибират в България.

Макар вече да е на 55, Алексиев изглежда с 20 години по-млад вследствие на серия пластични операции. Баровецът е известен с пословичната си суетност и с честите си посещения в реномирини клиники за разкрасяване в Швейцария и Бразилия. Той спортува 5 пъти седмично по 2 часа под наставленията на квалифициран инструктор и изпада в лек стрес, ако наддаде и килограм от теглого си.

Въпреки, че от години привлича вниманието на златотърсачките с внушителното си богатство и добре поддържано тяло и визия, Ваньо Алексиев не се вълнува особено от силиконови красавици, пише „Уикенд“.

Неизменно заобиколен от здравеняци с бронзов тен, играещи ролята на охранители, транспортния бос никак не се интересува от влажните и подканящи погледи, които му хвърлят по ресторанти и барове знаменити бръмчалки.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама