Защо кучетата не харесват определени хора

0
blank

Всеки собственик на куче има случаи в своята практика, при които домашният му любимец без видима причина лае по друг човек.

Обяснението, според британски медии, е, че тази реакция на четириногите е резултат от това, че те могат да надушат лошите хора, пише дарик. Хората рядко се замислят за разликите между тях и кучетата. Докато хората имат само около шест милиона рецептори за аромати, нашите четирикраки домашни любимци имат около 300 милиона.

Така че част от сетивата им за миризма са 40 пъти по-силни от тези на хората. Доказано е, че кучетата могат да почувстват тънки промени в химичния баланс на човешкото тяло през носа си. По същия начин те могат да предупреждават за развитието на рака, промените в кръвната захар и да усещат промени в настроението.

По този начин най-добрият приятел на човека също познава лошите индивиди сред добрите. Когато сме в определено емоционално състояние – щастие, гняв и тъга – кучето подушва химикалите, до чието отделяне води дейността на нашите мозъци, и разпознават особеностите, които са невидими за човешкото око.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама