Русия отпадна от Световното, Хърватия на полуфинал

109
Снимка: Ройтерс

 Снимка: Ройтерс

Русия отпада от Мондиала. Хърватия се класира за полуфиналите на Световното първенство по фубол, след като надви отбора на Русия с 4:3 след дузпи. Резултатът след продълженията беше 2:2.

Резултатът откри Денис Черишев в 32-та минута с майсторски изстрел от 30 метра, който не остави шансове на хърватския вратар Даниел Субашич, съобщи Нова.

В 39-та минута хърватите изравниха след перфектна контраатака, когато Андрей Крамарич с глава засече центриране на Марио Манджукич в мрежата.

1:1 остана резултатът в рамките на редовното време на двубоя и той влезе в продължения.

В 101-та минута Ведран Чорлука се разписа, отклонявайки леко топката след удар на Домагой Вида и даде аванс на балканския тим.

В 115-та минута Марио Фернандес възстанови равенството с гол с глава след центриране на Алан Дзагоев.

При изпълнението на дузпите Хърватия демонстрира по-здрава психика и реализира четири от петте удара от бялата точка. Руснаците направиха два пропуска за съжаление на многохилядната публика на стадиона в Сочи.

Така отборите на Франция, Белгия, Англия и Хърватия са четирите, които продължават към полуфиналната фаза на Световното първенство по футбол в Русия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама