Жертвите от дъждовете в Япония нарастват, няма данни за пострадали българи (ВИДЕО)

39

 Повече от 60 са вече жертвите на проливните дъждове в Япония.

Издирват се 44 души. Заради наводненията, причинени от пороите, няколко милиона души бяха принудени да напуснат домовете си, съобщава Ройтерс.

На места в западните части на Япония валя три пъти повече от обичайното за юли количество дъжд. Реките преляха и много хора се оказаха в капана на къщите си, заобиколени от вода.

Японската метеорологична агенция каза, че в страната не е имало подобни дъждове. Предупреждения за порои са издадени за три префектури. В сила остава заповедта за евакуация на 2 милиона души. На други 2,3 милиона също се препоръчва да се евакуират.

Няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи. До момента наши сънародници не са се обръщали за помощ към посолството ни в Токио. Най-тежко пострадали са префектурите Хирошима, където броят на жертвите е достигнал 22-ма души, Ехиме – с 12 загинали, Осака, Шига, Киото и Хього. Обстановката остава тежка.

Преустановени са учебните занятия в училищата и университетите в засегнатите региони. Правителството е мобилизирало около 50 000 души от силите за самоотбрана.

Хиляди пожарникари, спасители, военни и полицаи опитват да помогнат за справяне с критичната ситуация.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама