Супермодерна тринога на КАТ щракна над 100 шофьори за 2 часа

675

Над 100 шофьори в рамките на 2 часа са били щракнати от новата супермодерна тринога камера на КАТ да превишават скоростта по столичния бул. „Брюксел”, който води към летище София. 68 от спипаните са таксиметрови шофьори, които са натискали газта над ограничението от 80 км/ч., съобщава „Телеграф”

Заради новия асфалт и правия участък шосето към аеропорта е едно от местата с най-много хванати в нарушение. Рекордът е бил на водач с „Порше Кайен”, който е бил заснет да лети със 168 км/ч по това трасе. Най-солената глоба от последните месеци пък е за шофьор на „Ауди”, засечен да кара със 170 км/ч по бул. „Ботевградско шосе” в събота.

Той ще отнесе 1200 лв. глоба, 12 контролни точки и 3 месеца ще бъде клиент на градския транспорт, защото ще остане без книжка. С цел ограничаване на нощните гонки в София всяка вечер триногата камера е на различни булеварди. По около стотина нарушители са били засичани на бул. „Шипченски проход” и бул. „Ломско шосе”, докато на бул. „Акад. Иван Гешов” са 60, сочи статистиката а работещите с новата техника.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама