Убийството на данъчния Иво Стаменов е трудно за разкриване (ВИДЕО)

218

Кадър: Vbox7

Много е трудно категоричното доказване на такова престъпление.

Това каза адвоката на данъчния Иво Стаменов.

Той коментира случая с 43-годишния директор на отдел „Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов, който беше прострелян в центъра на София през декември миналата година. Три седмици по-късно той почина от раните си, предаде „Нова“

Разследва се версията, че данъчният е нападнат заради професионалните си задължения. Той отговарял за данъчните проверки на рискови стоки, а отскоро – и на горивата.

„Това е много тежък случай. Квалифицирано убийство. Премислено, точно и трудно за разкриване“, смята Людмил Рангелов, адвокат и бивш следовател.

Според него причината да се извършват такива тежки престъпления е липсата на респект към полицаите, която се култивира вече десетилетия: „Тя се дължи на склонността на лицата, които участват в тези органи, към корупция. Ако всички държавни органи работеха по правилата и бяха неуязвими за корупцията, постепенно всички граждани щяха да приемат, че срещу държавата няма как да се действа“.

По повод подозренията, че депутатски брат е замесен в убийството, Рангелов коментира: „Това са само едни предположения, които чувам за съпричастността на задържаните лица към това престъпление“.

Борислав Аврамов – брат на народния представител от ДПС Димитър Аврамов, беше задържан по подозрение, че е ръководел група за лихварство, рекет и побоища. Една от набелязаните жертви бил убитият през декември данъчен служител Иво Стаменов.

Засега от Спецпрокуратурата са лаконични. В официално съобщение заявиха, че Борислав Аврамов и още трима души поръчвали побой и следене на Стаменов. Все още няма доказателства, че са участвали в убийството му.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама