Екзекуторът на „Ислямска държава“ е убит (СНИМКА)

120
Снимка: Блиц

Зловещият екзекутор на терористичната групировка „Ислямска държава”  е загинал. 

Зловещ екзекутор на терористичната групировка „Ислямска държава”, който се „прочу” с това, че през 2016 година изгори живи двама пленени турски войници, е загинал по време на сражение в Сирия, предаде „Блиц“.

Снимка: Блиц

Талип Акурт, известен с бойното си име Абу Тала ал Турки, беше сред главорезите на групировката, които участваха в екзекуцията на двамата турски войници. Те бяха пленени в Алепо през 2015 година. Той е бил убит от подкрепяната от САЩ сирийска съпротива на 7 юни в Хаджин – малък град в Източна Сирия.

Талип Акурт беше в „синия списък” на турската полиция за издирвани бегълци, а наградата за него беше 1,5 млн. турски лири. Новината беше разпространена в интернет, включително и от Мерилендския координационен и аналитичен център в САЩ, който публикува информация, свързана с тероризма.

Ал Турки и още двама негови съучастници – Хасан Айдън и Мухитин Буюкянгоз, които все още се издирват и за главите им има награда, бяха членове на групата „Ясар” – бригада за екзекуции на „Ислямска държава”, съставена от турци. Те са отговорни за изгарянето живи на войниците Сефтер Тас и Фетхи Сахи, които успели да се внедрят в терористичната групировка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама