Мексико се изправя срещу Бразилия на 1/8 финали

30
Снимка: Pixabay

Бразилия и Мексико днес ще се срещнат в Самара в двубой от 1/8 финалите на Световното първенство в Русия.

Селесао жадува да се реабилитира за провала на домашния Мондиал преди четири години, а засега всичко върви по план, предаде: БГНЕС

Южноамериканският отбор финишира на първо място в групата си, но пътят не беше много лесен – футболистите на Тите тръгнаха с равенство 1:1 срещу Швейцария, после трудно надиграха Коста Рика с 2:0 с късни голове, а после надвиха сравнително лесно Сърбия със същия резултат и чак тогава си гарантираха победата в група Е. Мексико пък тръгна добре, но намали оборотите.

„Ацтеките“ записаха впечатляваща победа над Германия с 1:0, после се наложиха над Южна Корея с 2:1, а в последния си мач паднаха от Швеция с 0:3 в решаващ мач за класирането в групата и ако Германия беше победила дори и минимално Корея, мексиканците щяха да са аут от турнира. Бразилия и Мексико ще се срещнат за втори път на световни финали, като на предния бяха в една група и не успяха да си отбележат гол (0:0). В другите три срещи между двата тима в историята Бразилия има три победи с голова разлика 11:0. Тимът на Мексико обаче е в приповдигнато настроение и всички са мотивирани и уверени, че могат да стигнат до първа победа срещу този съперник и дори да спечелят турнира след отпадането на толкова грандове.

След поражението си от Аржентина през юни 2017 г. (0:1) Бразилия е допуснала само три гола в 14 мача. Треньорът на петкратните световни шампиони Тите реши да повери капитанската лента за този мач на Тиаго Силва, който бе капитан и срещу Коста Рика. Срещу Швейцария тази роля изпълняваше Марсело, а срещу Сърбия – Миранда. Главен съдия на срещата в Самара ще бъде италианецът Джанлука Роки. Вероятни състави: Бразилия: Алисон; Фагнер, Тиаго Силва, Миранда, Филипе Луис, Каземиро, Паулиньо, Уилиан, Филипе Коутиньо, Неймар, Габриел Жезус Мексико: Гилермо Очоа; Мигел Лаюн, Уго Аяла, Карлос Салседо, Хесус Галярдо, Ектор Ерера, Джовани Дос Сантос, Андрес Гуардадо, Карлос Вела, Хавиер Ернандес, Ирвинг Лосано.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама