ЧЕЗ отчита извънредно електромерите

41

„ЧЕЗ-България“ започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Това се казва в съобщение, публикувано в сайта на компанията.

Графикът на извънредния отчет също е публикуван на сайта на дружеството. Причината са новите цени на тока, които ще бъдат обявени утре, неделя. Очаква се скок на тока с 2%, а на парното – със 7 процента.

Припомняме, че в края на юни стана ясно, че 10.81% ще е увеличението, което КЕВР определи за цената на природния газ на „Булгаргаз“. От дружеството поискаха 18% увеличение. Шефът на държавната комисия Иван Иванов увери пред медиите, че комисията използва всеки един механизъм, с който да защити обществения интерес и интересите на бизнеса.
Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода – по стари и по нови цени. В неделя енергийният регулатор ще обяви новите цени на тока и парното. Очаква се поскъпването и на парното и топлата вода да е с около 7 процента, а на тока – с около 2 на сто.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама