12 години затвор за Ембака – убил работник на АМ „Струма“ с камък

68

Снимка: actualno.com

12 години затвор постанови Окръжният съд в Благоевград за Емил Първанов-Ембака, който преди три години уби човек при строящия се тогава лот 4 на автомагистрала „Струма“.

Присъдата не е окончателна, информира БГНЕС.

На 26 юни 2015 година при преминаването с личния си автомобил през забранен участък за движение Първанов и семейството му са спрени от служителя на „Агромах“ Николай Чивиев. След словесни нападки между двамата с палката си Чивиев счупил предното стъкло на автомобила на Първанови.

От предоставените доказателства в съда става ясно, че Първанов се приближил на метър и половина от Чивиев и хвърлил по него голям камък, който го ударил в главата.

С транспорт на фирма „Агромах“ пострадалият е бил транспортиран в болницата в Сандански. До болницата отишъл и Емил Първанов. Малко преди пристигането в лечебното заведение Николай Чивиев умрял. Първанов избяга и се укри в продължение на няколко месеца, след което се предаде.

Три години и три дни по-късно присъдата бе произнесена след часове заключителни пледоарии на защитниците на обвиняемия и тези на ищците. Съдът постави 12 години затвор при първоначален строг режим. Първанов трябва да плати както разноските по делото, така и общо 340 000 лв. обезщетение на близките на убития.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд, а дотогава подсъдимият остава с мярка за неотклонение „подписка“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама