Хороскопът за юли: Очаква ни разнообразен летен месец

275

Снимка: Pixabay

Звездни аспекти за месец юли

Очаква ни разнообразен летен месец.

За някои носи почивка и освобождаване, за други – още по-голямо натоварване на работното място или в личен план. Юли ще бъде динамичен, непредвидим и често – доста напечен. Движението на Слънцето през по-голямата му част в Рак донякъде осуетява напрежението, правейки хармонични тригони с Юпитер в Скорпион и Нептун в Риби.

Всички, които са родени във водните и земните знаци – Рак, Скорпион, Риби, Телец, Дева и Козирог – са повлияни положително от аспекта. При тях късметът е силно изразен. При представителите на Рак и Козирог този месец носи кръстопът. Не придавайте фаталност на датата 13 юли. Въпреки че се пада в петък, това е доста важна дата от календара и изпълнявайте стриктно всички свои лични или служебни задачи тогава.

Датата бележи новолуние в Рак и частично слънчево затъмнение, което ще бъде видимо от Австралия. Ние често се разочароваме, когато не можем да наблюдаваме подобни небесни явления, но всъщност не осъзнаваме големият късмет, че сянката на затъмнението ни подминава и този път. Слънчевите затъмнения носят хаоса на забавянето и отпушват насъбрала се енергия.

Друг е въпросът за лунните затъмнения, каквото ще наблюдаваме на 27 срещу 28 юли. Използвайте прохладата на вечерта след 23.00 часа, настанете се удобно на тревата в двора или парка и наблюдавайте небесния спектакъл. Това е и най-дългото лунно затъмнение като времетраене от един век насам. Заслужава си да му отделите време, а в нощта, докато трае, просто да отчетете постигнатото в първото полугодие от 2018 г. Сами за себе си и пред себе си.

Последните дни от месеца ще може да се наблюдава и опозицията между Марс и Слънцето. Да, червеникавата звезда, която виждате по това време на небосклона, всъщност е Марс. Тя ще пали искрата на емоцията и енергията на непреодолимото напрежение между хората по това време. Пазете се от влизане в явни конфликти, защото не си заслужава да разрушавате с години градени приятелства, връзки и партньорства.

ОВЕН

Търсите разбирателство

През лятото сте в променливи настроения. Месец юли, както и август ви носят полъха на различни емоции. Палите се от нищо незначещи обстоятелства, ровите се в случаи, които са ненужни. Опитайте през юлския месец да бъдете една идея по-сплотени с близките си. Дайте им нужното внимание и почерпете от техните съвети, основани на житейския им опит и знания. Интересното в случая е, че ако не ги слушате, освен че ще си навредите заради твърдоглавието си, ще загубите и тяхната подкрепа. Колкото и на силни да се правите, през този месец сте раними, чувствителни и искате само едно – разбирателство и подкрепа.

ТЕЛЕЦ

Страхотен месец

Както стана дума по-горе, вие сте едни от щастливците в Зодиака, за които месец юли носи не само напрежение и разправии, а и добро настроение, позитивни преживявания и много късмет. Движението на Слънцето в Рак ви помага да осъществявате лесно контакти и да влизате в нови запознанства. След 11 юли Венера навлиза в Дева и въпреки да се носят лоши мълви за влиянието й в този знак, при вас тя действа с пълната си подкрепа. Много положителни възможности, шансове за развитие в личен и социален план – това е основата на хороскопа ви за месец юли. Излизате от затворено пространство, озовавате се на светло. Ще търсите посоки за развитие. Не забравяйте и почивката, която също ще си изкарате прекрасно, ако я насрочите за през този месец.

БЛИЗНАЦИ

Доволни сте

Месец юли ви носи както промени и шансове за развитие в личен план, така и много добри перспективи в материален. Не съжалявайте, ако ви се наложи да стоите в офиса. Пропуснете ли отпуската този месец, то вие със сигурност ще си осигурите среща с важни хора, които ще ви отворят вратите за по-добра работа занапред. Ослушвайте се за добри предложения, някои от които могат да са свързани и със заминаване в чужбина. Не си правете илюзии, че престоят ви там ще бъде за дълго, но си заслужава да се пробвате. Юли е хубав месец. През втората си част ви обръща по-голямо внимание на семейните проблеми и къщните задължения. Прибирайте се по-рано вкъщи и дарявайте с обичта си близките. Ще бъдете доволни от развитието си и в работата, и във взаимоотношенията.

РАК

Нов период

През юли сте колебливи и не дотам решителни. Основна грешка, която влияе върху изборите ви и шансовете да се развиете. Сега можете да контактувате с доста хора и да разширите средата си на живот, но вие не желаете. Предпочитате по-скоро да се усамотите някъде. Месецът е емоционален заради новолунието във вашия знак. Предусещате, че нещо важно започва да тече за вас от тук нататък. Имате право. Сега за вас се отваря нова врата. Намирате се пред прага на един изцяло нов етап от живота си. Но това не бива да бъде причина да се затваряте, а напротив – да се оглеждате за нови възможности пред себе си. Обърнете внимание на здравето си, ако нещо с него не е наред през месеца.

ЛЪВ

Щастието е с вас

През този месец вие сте в центъра на вниманието, без въобще да го желаете или да се стремите към това състояние. Движението на Венера във вашия знак през първите десет дни от юли са гаранция, че точно тогава ще ви се случи нещо запомнящо се и изключително приятно. Вие сте на гребена на вълната независимо дали сте на работните си месеца, или в режим на отпуск. В сферата на любовта ви чака ново начало, ако все още сте необвързани. За обвързаните също предстоят хубави моменти, защото връзката им се заздравява. Мнозина, които са предпочели да встъпят в брак през този месец, са избрали правилния момент. Щастието ще бъде с вас.

ДЕВА

Ще живеете по-добре

Обикновено вие изживявате месец юли като един от хубавите и запомнящи се месеци в годината. Както стана дума по-горе в хороскопа, вие сте и едни от щастливците на Зодиака и като такива месецът ще ви предостави възможности да промените някои негативни обстоятелства, с които трябваше постоянно да се съобразявате напоследък. Променяйте, тласкайте към новото и търсете по-добри варианти. Развивайте се. Всичко това ще ви донесе полъх и нови хоризонти. След 10-о число Венера навлиза във вашия знак и ще ви озари с много късмет и положителни промени. Време е да помислите за себе си, за своя живот и за съществуването си с нов поглед. Време е да заживеете по-добре. Доходите ви се увеличават.

ВЕЗНИ

Работен месец

И за вас месецът следва да бъде доста благоприятен. Въпреки че на моменти ще сте претрупани от работа, тя няма да ви тежи. Всъщност, и вие сте от представителите, за които е по-добре, ако не излизат в отпуск през юли. На работа ще бъдете доста по-пълноценни, а и ще си спечелите достатъчно допълнителни доходи, за да можете да си позволите една незабравима почивка през август. По-активни сте през първата половина от месеца. Това е и времето, когато можете да осъществите повече срещи и разговори на високо равнище. През втората половина поработете върху себе си. Усъвършенствайте своя характер, като направите вътрешен анализ и видите честите грешки, които допускате в общуването си с другите хора.

СКОРПИОН

Работа – до 10-о число

И вас ви очаква един доста емоционален и запомнящ се месец. През по-голямата част от дните му вие сте до болка откровени и прями с хората около себе си. Имате късмета да бъдете възприемани откъм положителната страна и никой да не ви се сърди, че му казвате истината в очите. На работното място се справяте перфектно в първата юлска десетдневка. По-дезориентирани и разсеяни ставате след това. Нужен ви е отпуск или малък отстъп от работата. Всеки един ангажимент ще ви идва в повече и едва ли ще го вършите с особено голямо внимание. Но за сметка на това в сферата на личния живот, личните взаимоотношения и любовта през втората половина от месеца настъпва осезаемо оживление. Не се лишавайте от срещи с приятни компании и нови запознанства.

СТРЕЛЕЦ

Не теглете кредити

През юли вие се справяте отлично със задълженията си, защото сте достатъчно отговорни, а и повечето от вас са насрочили годишния си отпуск за някой от следващите месеци. Явяването на работа само повдига имиджа ви на добри служители и не съжалявайте, че замествате колегите си. Проявявате се като добри професионалисти, които ще бъдат заплатени отлично за добре свършената работа. Какво по-хубаво от това? Късмет ще имате и в личен план, където до 10-о число можете да осъществите едно желано пътуване. При необвързаните това пътуване ще донесе и нови запознанства, нови усещания и разтваряне на нови врати. Не забравяйте, че кредитите все още са забранени, така че дори да ви се наложи да теглите такива – отложете ги.

КОЗИРОГ

Нови хоризонти

Очаква ви доста разнообразен откъм емоции месец. Както стана дума по-горе в хороскопа, вие сте едни от щастливците, за които юли е подготвил късмет. Но не разчитайте единствено на това обещание. Сега имате възможност да приключите със стари дела, да докарате до край стари забравени задачи, които вече са с изтекъл срок. Да се погрижите за някои стари връзки, от които вече няма нужда. Всичко на боклука. Така ще освободите място за новото, което ще срещате през второто полугодие на 2018 година. След 10 юли Венера навлиза в Дева, откъдето отключва шансове за незабравими моменти и изживявания с приятели и хора, на които можете да имате доверие. Избутайте първата десетдневка. След това ще ви олекне. Имате нужда от нови хоризонти и свеж полъх.

ВОДОЛЕЙ

Балансирайте емоциите

През юли ще трябва да поработите върху това да сте по-концентрирани във всяка една своя дейност. Да вършите всичко с разум и да сте вътре в нещата. Разсеяни сте, а това не е най-доброто за вас. Поработете върху вътрешното си неразположение на духа. Нервни сте и често ще си изкарвате негативните емоции върху хората около себе си. През първата десетдневка от месеца имате възможност да подобрите външния си вид. Купете си нова дреха, променете прическата си, погрижете се за храненето си. Важно е за самочувствието ви да изглеждате добре. Чувствате ли се уверени в себе си, ще излъчвате увереност. През втората половина от месеца сте по-затворени и прикрити. Не разказвате толкова много, освен ако не намерите подходящата компания, пред която да споделяте. Пазете се от емоционално прегряване.

РИБИ

Изчистване на проблемите

През юли вие ще сте едни от щастливците на зодиака. Не всичко ще ви се получава от първия път, но не губете надежда. В крайна сметка на вас се пада честта да сте успяващите. Очаква ви възможност да подновите нещо в живота си. Ще дадете глътка въздух на свои стари идеи и ще ги облечете в нов облик. Очакват ви инициативи, възможности и шансове. През първата десетдневка шансовете са изцяло в сферата на професионалния ви живот, но след това центърът се измества в личен план. Там ще изяснявате отношенията си с половинката и те ще станат още по-хармонични и заздравени. Не се притеснявайте от някои разговори и моменти на откровение. Тъкмо те ще са чистещата сила на насъбралите се във връзката ви проблеми.

Лунна диета през юли

Луната е намаляваща от 1 до 12 юли и от 27 до 31 юли. Започнете диета, хранете се здравословно или се подложете на здравословно гладуване, за да влезете бързо в крачка за лятото. Ще подобрите тонуса и самочувствието си и да промените в добра насока своето здраве. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета този месец са 5, 6, 7, 14, 15, 16, 22, 23, 24 юли. Подходящите дни за лунна диета този месец са 6 юли – фаза последна четвърт, 13 юли – фаза новолуние, 19 юли – фаза последна четвърт, 27 юли – фаза пълнолуние. В дните от 13 до 26 юли Луната е нарастваща. В този период хапвайте не преяждайте и хапвайте по малко, на чести интервали, за да задвижите метаболизма. Не се отказвайте, ако по това време диетите и хранителните режими не дават най-добрите резултати. Изчакайте и бъдете търпеливи. Тялото ще ви ще за започне да се освобождава от килограмите веднага, след като Луната отново влезе в своята намаляваща фаза след 27 юли.

Грижа за косата

Благоприятни за подстригване на косите са датите 5, 6, 7, 8, 9, 15, 16, 17, 18, 19, 25, 26 юли. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 3, 4, 20, 21, 22, 30, 31 юли.

Източнник: Станислав Климентов, borba.bg

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама