Франция и Аржентина откриват 1/8-финалите на Мондиал 2018

44

Снимка: Independent

Световното първенство навлиза в най-интересната си част, а началото на директните елиминации ще сложат Франция и Аржентина в 17 ч.

Вторият 1/8-финал е от 21 ч. между Уругвай и Португалия, информира bTV.

Лионел Меси и компания едва преодоляхат групите. Драмата при тях бе огромна. В последния си мач гаучосите победиха трудно Нигерия с 2:1 и се възползваха от успеха на Хърватия над Исландия, за да продължат напред.

По всяка вероятност Хорхе Сампаоли ще пусне срещу петлите същите футболисти, които се справиха с неудобните африканци. Очаква се атаката на тима отново да се води от Гонсало Игуаин и Лионел Меси, а под рамката на вратата да бъде Франко Армани.

За разлика от Аржентина, Франция започва стабилно, но може да се каже, че спести сили в първите си три мача на Мондиал 2018. Момчетата на Дидие Дешан записаха две победи и едно равенство в трета група, като допуснаха само две попадения във вратата си.

Селекционерът на тима разкри, че в защита ще разчита предимно на играчите от испанското първенство, тъй като те са по-започнати с възможностите на Меси. Голяма част от титулярите, които почиваха срещу Дания, също ще заемат местата си в единайсеторката на Франция.

Франция никога не е отпадала на осминафинал на световни финали. В Бразилия тимът напусна надпреварата на 1/4-финалите.

Аржентина обикновено преминава 1/8-финалите, а за последно отпадна на този етап през 1994 г.

Петлите имат само 2 победи в 11 мача срещу гаучосите. Южноамериканците са излизали победителите в шест случая.

Вторият 1/8-финал от 21 ч. противопоставя Уругвай и Португалия. Двубоят е в Сочи.

Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес е напълно наясно, че ако тимът му иска да продължи към топ 8, ще трябва да се справи с Кристиано Роналдо.

Южноамериканците също ще имат своите шансове, тъй като разполагат с нападателите като Луис Суарес и Единсон Кавани.

Двата тима имат само два мача помежду си. Европейският шампион печели първия с 3:0 през 1966 г., а през 1972 г. срещата завършва 1:1.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама