Роман е под вода, цяла нощ отводняваха засегнатите имоти (СНИМКИ/ВИДЕО)

143

В град Роман река Малки Искър излезе от коритото си и наводни къщи. Властите обявиха бедствено положение.

През цялата нощ е продължило изпомпването на водата от наводнените дворове и мазета. До тази сутрин са отводнени вече 50 къщи.

Снимка: bTV

Без прекъсване работят шест помпи, обслужвани от противопожарни екипи от Роман, Мездра и Враца, каза за „Дарик“ кметът на Роман Валери Ролански.

Снимка: bTV

По негови думи водата от улиците вече се е оттеглила и днес предстои отводняването на още 30 къщи, като на някои места се налага екипите да влизат отново за изтегляне на вода.

Снимка: bTV

Днес по обяд ще бъде сформирана комисия, която ще започне да описва нанесените щети от голямото наводнение, предизвикано от преливането на река Малък Искър.

Снимка: МВР

Хората вече са се върнали по домовете си. Все още в залетия Карашки квартал няма електрозахранване. То ще бъде възстановено едва след като всички домове бъдат отводнени, уточни кметът на Роман.

Обявеното частично бедствено положение остава в сила.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама