Меркел: Трябва да се намали притокът на мигранти към Европа

42

Снимка: hungarytoday.hu

Държавите-членки на ЕС са на мнение, че притокът на мигранти към Европа трябва да бъде намален.

Това становище беше изразено от германския канцлер Ангела Меркел пред Бундестага в правителствено изявление.

„Всички в Европа са единни в мнението, че трябва да се ограничи нелегалната имиграция“, каза тя, отказвайки да се съгласи с позицията на баварския Християнсоциален съюз, според която общоевропейско решение по проблема с бежанците не е възможно.

Според Меркел „такава извънредна ситуация, както през 2015 г. повече няма да има“.

„Броят на пристигащите бежанци е много по-нисък, отколкото преди“, заключи тя.

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че предизвикателството с миграцията може да определи съдбата на Европа, предава AFP.

„Пред Европа има много предизвикателства, но миграцията може да определи бъдещето на континента“, заяви Меркел пред депутатите в Бундестага. Тя допълни, че пътят, който ЕС ще избере може да определи дали Съюзът е реален защитник на ценностите, които прокламира.

По-късно днес Ангела Меркел ще присъства на срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел, на която се очаква миграцията към Европа да стане основна тема.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама