Турски политик стана жертва на стрелба в изборния ден

34

Турски политик е една от двете жертви при вчерашната стрелба в източния град Ерзурум, написа анкарският в. Хюриет.

Няколко души се спречкаха в една от секциите и скандалът прерасна в стрелба. Няколко куршума раниха смъртоносно активиста на местното подразделение на Добрата партия Мехмет Дурмаз.

„Нашият колега и приятел бе убит подло. Това престъпление бе извършено от подлеци“, се посочва в пост на политическата формация в Twitter.

Ръководството на партията изрази съболезнования на близките на покойния.

На изборите за президент и парламент държавният глава на югоизточната ни съседка Реджеп Ердоган спечели пореден мандат, а неговата политическа сила – Партията на справедливостта и развитието (ПСР) мнозинство в органа на законодателната власт. Малко след обявяването на резултатите от най-голямата опозиционна сила и най-старата политическа формация Народнорепубликанската партия обвиниха Избирателната комисия в манипулиране на резултатите от вота 2 в 1.

Междувременно РИА Новости съобщи интересен факт от избирателен участък в град Мангават (провинция Анталия). Членове на избирателна комисия намериха бюлетина, на която бе изписано на ръка името на руския президент Владимир Путин.

Източник: novini.bg

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама