С богата програма Етъра посреща малки и големи по случай Еньовден

46

Снимка: wikipedia

С голям Еньовденски венец на входа в Етъра посрещат всички посетители днес. В културната институция ще има богата програма, съставена от много компоненти, подходящи за малки и големи.

Това каза пред Радио „Фокус“ – Велико Търново Елена Минковска. Екскурзовод в Етнографски музей на открито „Етър“. Събитията започнаха още в петък и ще продължат през целия ден. В специални работилници за венци и китки, които работят и днес. Още вчера бе изплетен големият венец, под който минава всеки, влязъл в музея.

„Предлагаме занимания и игри за големи, малки, средни деца и цели семейства, които са свързани с опознаване на билките. Ще изградим триизмерна билкова градина, ще има и още много изненади“, допълни още Елена Минковска.

Тя припомни, че от вчера в Етъра работят два базара – за билкови продукти и за традиционни храни, които остават и днес. През настоящата година няма да има конкурс за най-красив венец и най-красива китка, тъй като целта на организаторите е не да се оценяват посетителите, а колкото може повече хора да участват в заниманията.

„Уредниците, а и посетителите ще разказват за билките. Ще има демонстратори и всички участници ще имат възможност да покажат и кажат всичко, което знаят -поверия , традиции и така нататък“, посочи още екскурзоводът.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама