Масови протести в Скопие заради името „Северна Македония“

30

Хиляди хора протестираха снощи пред сградата на парламента в Скопие срещу споразумението с Гърция за името Република Северна Македония, предаде АП.

Проявата, организирана от студентското движение „Младите за Македония“, бе под мотото „Никога Северна, винаги Македония“.

Демонстрантите поискаха оставката на правителството и скандираха „Предатели!“ по адрес на политиците, гласували за ратифицирането на договора.

За България е опасно името „Северна Македония“, но българският псевдоелит няма сетивата…Гърция изтъргува това, но за нас Македония е абсолютно загубена!

Признахме страната, въпрос на време е да признаем езика и идентичността…, твърди червеният депутат проф. Иво Христов.

Идеята за т.нар. Западни Балкани е американски проект, който има проста и ясна задача: никакво руско влияние на Балканите, смазване на всякакво влияние на Китай и превръщането на Балканите във военен протекторат и близка зона за военни действия срещу Русия. Въпрос на време е и Сърбия да поддаде…“, каза още Христов.

Източник: КРОСС

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама