Щвейцария попари Сърбия в края на мача

34

Снимка: Getty Images

Швейцария победи Сърбия с 2:1 и се изравни по точки с Бразилия на върха в пета група на световното първенство по футбол в Русия.

„Кръстоносците“ направиха пълен обрат, след като на полувремето изоставаха с 0:1, а в герой за тима се превърна Джердан Шакири, съобщи bTV.

Така преди последните мачове от предварителната фаза Бразилия и Швейцария имат по 4 точки, Сърбия е с 3, а Коста Рика заема последното място с 0.

Срещата започна равностойно, като швейцарците отправиха първи удар към вратата чрез Гранит Джака в 4-ата минута.

Секунди по-късно Александър Митрович засече топката с глава, но Ян Зомер спаси. Атаката обаче далеч не бе завършила и след ново центриране Митрович, отново с глава, не остави никакви шансове на вратаря за 1:0.

Играчите на Младен Кръстаич продължиха да са по-активни на терена и в 19-ата минута голмайсторът Митрович опита атрактивен изстрел със задна ножица.

„Кръстоносците“ се посъбудиха и в 26-ата минута Мануел Аканжи стреля с глава след корнер, но топката излезе в аут.

В 30-ата минута Блерим Джемайли излезе сам срещу Стойкович, но стражът спаси.

В края на първата част късметът покри Швейцария, след като Душко Тошич се размина с топката пред голлинията.

52-ата минута с прекрасен изстрел извън наказателното поле Гранит Джака не остави шансове на сръбския вратар за 1:1.

Няколко минути по-късно Джердан Шакири пробва изненадващ удар, но топката облиза гредата. В 84-ата минута защитата на „плавите“ се пропука, но Гавранович не се възползва и стреля във вратаря.

В последните секунди на редовното време Швейцария стигна до пълен обрат, след като Шакири разстреля хладнокръвно стража на Сърбия за крайното 2:1.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама