Монтанският клуб „Компас” спечели 11 медала на международен турнир по карате

136

Снимка: БНР

С 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала се завърнаха у дома възпитаниците на монтанския спортен КК „Компас”, с треньори Сергей Тихолов и Георги Георгиев-Бомбата.

Спечелиха ги на силния международен турнир по карате „Северозападна купа” проведен във Видин.

4 от титлите грабна Сияна Тихолова, информира BulNews.

Отличничката от III ОУ бе над всички на „макевара”, „кумите” и „ката” при родените момичетата през 2008-2009 г., а при набор 2006-2007 г. стъпи най-високо на почетната стълбичка в дисциплината „ката”. Петия златен медал за „Компас“ донесе Иван Димитров на „кумите” в кат. +45 кг при 12-годишните момчета.

Стефан Богданов (+60 кг) на „кумите” при момчетата до 13 години и Петър Върбанов (+35 кг) в същата дисциплина, но при децата взеха сребърни медали, а бронзови извоюваха на „кумите” Веселин Синигерски и Симеон Любенов в кат. до 35 кг, Никола Синигерски (42 кг), Миролюб Данчев (60 кг) и Димитър Иванов в тежката кат. +60 кг.

В крайното комплексно класиране КК „Компас“ зае второ място, след Централният полицейски карате клуб. В турнира взеха участие над 100 състезатели от 8 от водещите клубове в страната и един от Румъния.

„Доволен съм от представянето на младите ни каратеки. Техните успехи през сезона са плод на много труд по време на тренировките. Турнирът „Северозападна купа” бе последният за сезона, сега следва ваканция и от есента отново започваме”, заяви треньорът на „Компас“ Сергей Тихолов.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама