Григор Димитров стартира с победа на турнира в Куинс

55

Снимка: Reuters

Григор Димитров стартира сезона на трева с победа над Дамир Джумхур в първия кръг на турнира в „Куинс Клъб“.

Българинът постигна труден успех с 6:3, 6:7(4), 6:3 за малко над 2 часа на корта.

Първият сет стартира с гейм на 0 за Димитров. Българинът успя да запише пробив за 3:1, който му беше достатъчно, за да продължи в лежерно темпо. В крайна сметка първият сет отиде на сметката на Григор след 6:3.

Втората част също започна добре за роденият в Хасково тенисист. Той проби за 2:1, а Джамхур не блестеше с добри изяви. Босненецът обаче се мобилизира и върна пробива за 3:3. До края на сета нямаше изненада, а в тайбрека Дамир се оказа по-съобразителен и изравни резултата след 7:4.

Димитров и Джумхур си размениха по един пробив още в началото на третия сет. Нивото на игра обаче спадна, а и двамата започнаха да изпитват умора. Григор успя да се възползва по-добре от това развитие на нещата и проби още веднъж за 5:3. Това му бе достатъчно за победа в първия мач на трева за сезона.

Във втори кръг българинът очаква Новак Джокович.

Източник: bTV

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама