Фаворитът Франция с трудна победа над Австралия

35

Снимка: Facebook

Фаворитът Франция започна с измъчена победа похода си към титлата на световното първенство по футбол в Русия.

„Петлите“ се наложиха с 2:1 над Австралия в първия мач от трета група на Мондиала, а успехът дойде след историческата първа намеса на VAR на Мондиал и леко късметлийски гол на Пол Погба, съобщи bTV.

Въпреки загубата, „кенгурутата“ показаха, че не са за пренебрегване.

През първото полувреме европейските вицешампиони владееха повече топката, но така и не стигнаха до реална голова възможност. Опитите на Гризман, Мбапе и Погба не успяха да изпотят вратаря на Австралия Матю Райън.

Първите 45 минути ще се запомнят и с два шанса за съперниковия тим. В 18-ата минута само майсторската реакция на Юго Лорис след рикошет в крака на Толисо предотврати гол във вратата на „петлите“. В края на частта Бехич стреля от границата на наказателното поле, но леко неточно.

Най-спортната ситуация в срещата дойде в 55-ата минута, когато Гризман бе повален в наказателното и след намесата на VAR главният съдия отсъди дузпа за Франция. Нападателят на „Атлетико“ Мадрид не се поколеба и вкара от бялата точка за 1:0.

Няколко минути по-късно резултатът бе изравнен. Самуел Юмтити игра като волейболист в наказателното поле на „петлите“ и Австралия получи дузпа. Капитанът на „кенгурутата“ Миле Йединак бе точен за 1:1.

В 80-ата минута Франция поведе с 2:1. Пол Погба стреля към вратата, топката се отби в крака на Бехич, уцели напречната греда и тупна зад голлинията.

До края на срещата Астралия се вдигна на щурм, но не успя да се добере до изравнително попадение.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама