Съветът на децата вече е със свое лого (СНИМКИ)

334

Специална комисия избра победителя в конкурса за лого на Съвета на децата.

Предложението на ученика от гр. Карнобат Абдулуахаб Фахир Жабаси единодушно бе класирано на първо място.

Момчето дори е описало по какъв начин неговото лого е свързано с дейността на детския консултативен орган към председателя на ДАЗД: „Стилизираното глухарче е символ на детските мечти и копнежи, на приятелството. Малко цвете, което разпръсква щастие и надежда. Но може да бъдат и деца, седнали около маса, на различна възраст, с различни съдби, със свои мечти и мнения, обединени от обща кауза – да споделят своя опит и заедно да намерят решение на проблемите. Добитата мъдрост и ползотворните идеи ще се разпръснат, за да засеят зрънцето на надеждата“.

Второ място е за творбата на 9-годишния Георги Димитров от ОУ „Братя Миладинови“, гр. Бургас.

А трето – за предложението на Петя Димитрова (7 г.) от гр. Русе.

Специална грамота ще бъде връчена на ОУ „Братя Миладинови“, гр. Бургас, за най-голям брой подадени рисунки.

Комисията за избор на лого бе съставена от представители на Съвета на децата, преподаватели по изкуствата в средното и висшето образование и експерти. Оценките на журито се базират на следните критерии: интерпретация на темата /идеен замисъл и яснота/, креативност и оригиналност на творбата, универсалност на посланието.

Целта на конкурса беше широк кръг от деца да се запознаят с дейността на Съвета на децата и да визуализират по най-добрия начин неговата същност и роля в живота на младите хора в страната.

Награждаването на победителите ще се проведе до края на м. юни 2018 г.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама