Русия започна Мондиал 2018 с разгромна победа срещу Саудитска Арабия

34

Снимка: Reuters

Отборът на Русия започна Мондиал 2018 с разгромна победа – 5:0 срещу аутсайдера Саудитска Арабия .

Така „Сборная“ зарадва над 80 000 зрители на стадион „Лужники“ в Москва.

В исторически план тoва е вторият най-изразителен успех за страна-домакин на старта на световно първенство. Най-силно начало прави Италия през 1934 г., когато побеждава САЩ със 7:1 в откриващия мач в Рим.

Тимът на Станислав Черчесов откри резултата с първия си точен удар. В 12-ата минута Юри Газински засече с глава центриране на Александър Головин.

Само три минути по-късно Русия бе близо до второ попадение, като във въпросната ситуация имаше явна засада, останала немаркирана от съдийската бригада.

Саудитите опитаха да отвърнат на удара и притиснаха домакините в тяхната половина. Това обаче не само не доведе до опасности пред вратаря Акинфеев, но създаде условия за опасни руски контраатаки. При една от тях в 43-ата минута Черишев се подигра със съперниковата отбрана и заби топката в горния ляв ъгъл на противниковата врата – 2:0.

През втората част руснаците, вече по-спокойни заради комфортния аванс, бяха по-активни и в 68-ата минута можеха да направят преднината си класическа. Стражът Абдула Ал Маюф не успя да избие един опасен далечен шут, но извади късмет и топката не се оплете в мрежата зад него.

Това все пак се случи в 71-ата минута, когато появилият се малко по-рано Артьом Дзюба се разписа с глава, отново след центриране на Головин.

В 90-ата минута Денис Черишев, с второто си попадение в мача, направи резултата 4:0, а крайното 5:0 оформи Александър Головин с красиво изпълнение на пряк свободен удар. Така полузащитникът на ЦСКА Москва, трансферна цел на италианския шампион „Ювентус“, се превърна в герой за руснаците днес – гол и две асистенции.

Източник: bTV

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама