Тайните архиви на Ватикана предсказват края на света

196

Тайните архиви на Ватикана, или както са познати Archivum Secretum Apostolicum Vaticanum, са предмет на множество догадки, след като никой не знае какво наистина съдържат. С подобно име кой не би спекулирал с това какво се крие зад дебелите стени на архива?
Доколкото е известно на широката общественост, архивите съдържат исторически документи, обхващащи най-малко 12 века, включително оригинални писма, написани от Микеланджело, документи, свързани с разходи, кореспонденция и дори такава, водена изцяло на брезова кора с канадското племе на Одживей през 1887 г.
Малко са тези, които знаят, че зад стените се намират хиляди магически текстове, отнасящи се до съществуването на магия и разбира се – демони.
Естествено, много хора твърдят, че няма как сред 50-те километра от рафтове в архивите на Ватикана да няма секретни документи. Разбира се, никой простосмъртен не може да ги разгледа – те все пак са наречени „тайни“ поради някаква причина. За да видите конкретен текст, ви трябва специално разрешение. Само на избрани учени, академици и журналисти е позволено да влизат в архивите, правило, което е много малко вероятно да се промени скоро.
В края на краищата, кой знае какво ще стане, ако някой случайно се натъкне на Черните архиви? А какво ли съдържат те?
Според някои, в дебрите на Ватиканските тайни се крие пророчество, което намеква за края на света. Това не е само теория, то наистина съществува и дори се наложи църквата да говори за него. Но никой не е сигурен, че обяснението й беше адекватно.
Става дума за „Трите тайни на Фатима“. През 1917 година три португалски деца получили зловещи и загадъчни пророчества и множество видения на Дева Мария, едно от които става пред очите на хиляди хора.
Скриването на последната ,Третата тайна, от Ватикана подхранва размирни спекулации за съдържанието й, вариращи от отстъпничеството на папството, през ядрения холокост, до природните бедствия, за които вещае Апокалипсисът.
Според изявлението на Ватикана, третото дете е видяло изцяло разрушен град и множество трупове по улиците му, а папата, качил се на най-високия хълм в околността, се молел преди да бъде убит.
Ето и трите тайни:

1. Нашата Мадона ни показа едно огромно огнено море, което лежи под земята. В него плуваха демони и човешки души, които светеха като живи въглени – черни или блестящи като излъскан бронз. Това видение продължи само един кратък миг.

Втората тайна е пряк резултат от първата. Изключително любопитно е споменаването на Русия като основен фактор за бъдещето на земята.

2. „Видяхте ада, в който попадат душите на грешниците“ – каза ни Мадоната. – За да ги спаси, нашият Господ Бог иска светът да бъде посветен на моето непорочно сърце. Ако хората изпълнят това, което ви казвам, много души ще бъдат спасени, а на света ще се възцари мир. Войната ще свърши. Но, ако те не престанат да го обиждат, ще избухне нова, още по-жестока война. Това ще стане по времето на папа Пий XI. Аз искам посвещаването на Русия на моето непорочно сърце. Като компенсация искам още причестяване всяка първа събота от месеца. Ако исканията ми бъдат изпълнени, Русия ще се обърне към Бог и ще настъпи мир. Но, ако не бъдат изпълнени, нейните грешки ще бъдат разпространени из цялата земя, предизвиквайки войни и гонения срещу църквата. Доброто ще бъде пожертвано, светият отец ще преживее много страдания, много народи ще изчезнат от лицето на земята. Накрая моето непорочно сърце ще тържествува. Светият отец ще накара Русия да повярва в мен, тя ще бъде покръстена и на земята ще се възцари мир.

Най-загадъчно е третото послание:

3. След двете части, за които вече говорих, вляво от Светата Дева и малко над нея, се появи ангел с огнен меч в ръце. От него излитаха пламъци, които сякаш искаха да опожарят света. Но те угаснаха в момента, в който се докоснаха до сиянието, което излъчваше дясната ръка на Светата Дева. Ангелът посочи към земята и гръмогласно извика: „Покайте се, покайте се, покайте се!”. После и той бе залят от ослепително сияние и ние изведнъж разбрахме, че това е самият Господ Бог. Нещо близо до това, което ние, смъртните, виждаме в огледалото, когато минаваме покрай него. Останахме с впечатлението, че бе облечен в бяло епископ, който всъщност бе светият отец, заобиколен от духовници и вярващи. Цялата религиозна процесия се катереше по стръмен планински склон, на върха на който се извисяваше грубо скован кръст от потъмняло корково дърво. Преди да стигне до него, светият отец прекоси един голям, полуразрушен град, от който се излъчваше болка и страдание. Запуши ушите си, за да не чува жалните стонове на ранените, и горещо се моли за душите на загиналите. Накрая стигна до планинския връх и падна на колене пред огромния кръст, който се издигаше там. Миг по-късно бе убит от отряд войници, които го засипаха с куршуми и стрели. Същата съдба имаха и всички, които го следваха – епископи, свещеници, вярващи мъже и жени, хора с различен сан и обществено положение. Под двете рамена на кръста стояха два ангела, държащи в ръце кристални съдове за светена вода, в които се събираше кръвта на мъчениците.

А в тази кръв мърдаха душите на грешниците, устрeмили се към Бога.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама